"Uspeh je količina žrtve..."

Poštovani,

Kao osnivač i glavni trener Teniske akademije Božović, zadovoljstvo mi je da Vas pozdravim i pružim Vam osnovne informacije o našoj Akademiji.

Teniska akademija Božović je internacionalna privatna, sportsko-obrazovna, profesionalna i rekreativna institucija koja postoji već šest godina i koja je smeštena u Šlirenu (Cirih) u Švajcarskoj.

U svom sastavu imamo vrhunske stručnjake iz Švajcarske i drugih evropskih zemalja. Sve su to profesionalci sa mnogo životnog iskustva stečenog na terenu i van njega širom sveta, svih ovih godina. Zajedno sa trenerima, savetnicima i specijalistima u svojoj oblasti neprestano vršimo analizu svakog našeg igrača.

Kratak istorijat

Teniska akademija Božović osnovana je 1. avgusta 2008. godine u Beogradu (Srbija) kroz teniske školice za najmlađe teniske polaznike, potom i kroz juniorski program i rad sa najboljim juniorima u Srbiji.

Aprila 2014. godine došlo je do premeštanja Akademije "Božović" u Cirih, gde smo nastavili sa radom, razvojem i usavršavanjem. Iste godine počeli smo sa radom sa najboljim juniorima Švajcarske.

Danas smo Akademija koja u svojim redovima ima 20 mladih igrača Švajcarske, među kojima su najbolji juniori u konkurenciji do 14, 16 i 18 godina.

Neprestano se širimo, unosimo inovacije i razvijamo sportski i takmičarski duh. Svu svoju energiju koncentrišemo i usmeravamo na rad sa igračima.

Koncept rada

Teniska akademija Božović poseduje specifičan način rada. Najbolje o našem pristupu tenisu govori slogan „Uspeh je količina žrtve“. Uska veza između rada, uloženog truda i dostignuća je ono što Akademija Božović pruža svima koji se odluče da krenu mukotrpnim i teškim putem.

Naša deviza je da dobro nikada nije dovoljno dobro, jer ono što je juče bilo dobro danas nije. Osnovni cilj je da svaki igrač Akademije Božović razvija pravilan stav o pobedama i porazima, o greškama, o problemima s kojima se teniseri, pogotovo mladi, susreću u toku svog teniskog odrastanja. Kroz trenažni proces mladi igrači će na kreativan i dinamičan način razvijati prave vrednosti, steći veru u sebe, uživaće u igri i, posebno, na pravilan način će prihvatati pobede, ali i poraze, sve to na putu ostvarenja svojih ciljeva i snova. U svakom meču će, bilo da pobeđuju ili budu poraženi, izvlačiti svoj maksimum, pouke, nadograđivati sebe i izabrati, uz našu pomoć - onaj pravi, šampionski put. Iz svakog meča, posle svakog turnira, penjaćemo se stepenik više. Vera u sebe i svoja dostignuća, sticanje nezavisnosti, sazrevanje, fizičko i psihičko, kao i sagledavanje pravog i ispravnog puta ka cilju, a to je igra i život jednog istinskog šampiona - primarni je zadatak Akademije Božović.

Biti najbolji u svom poslu

Naš cilj je takođe i stremljenje osnovnom razlogu našeg postojanja, a to je da budemo najbolji u svom poslu. Programi koje nudimo, način na koji ćemo pristupiti našim polaznicima, ali i svima koji žele da postanu istinski teniski šampioni, svodi se na jednostavnu misiju - obezbediti članovima Teniske akademije Božović da u svakom trenutku igraju svoj najbolji tenis.

Naša filozofija je jednostavna, i bazira se na tome da maksimalno podižemo potencijal svakog pojedinca u Teniskoj akademiji Božović bez obzira na uzrast, trenutnu tenisku snagu i umeće. Što je najvažnije, kod nas nema limita u godištu. Naravno, šampionski put jednog tenisera, pored talenta i uloženog rada, traži i blagovremeni početak bavljenja ovim prelepim sportom. Zato, Teniska akademija Božović je prava adresa, pravo odredište za sve one koji žele najbolje. I za najbolje.
 

Teniska akademija Božović u brojkama

190

ČLANOVA

7

TRENERA

6

TENISKA TERENA
VRH STRANICE